Schiedam Vinylstad


Vanmiddag even “ouderwets” een rondje Schiedam gedaan. Na jaren van leegstand op met name de Hoogstraat begint deze zich langzamerhand te vullen met leuke kleine winkeltjes. Zo blijken er voor de muziekliefhebbers maar liefst 5 platenzaken in het centrum te zitten. Allemaal met een interessante mix van nieuw vinyl (vind ik persoonlijk minder interessant) ,gesorteerd en ongesorteerd tweedehands vinyl en in enkele gevallen echte collectors items.

Zo zijn daar op de Hoogstraat Bier en VinylSmitskamp Books & RecordsTime Machine Music, Nooit Gewoon en op het Broersveld Atlantis Records.

En dan heb ik niet eens Meneer van Ulden vinyl bezocht die net buiten het centrum zit.

Wat mij betreft zou Schiedam dit best wat meer onder de aandacht mogen brengen.

Vinyl is hot en het grote aanbod aan vinyl zou zomaar Schiedam ook interessanter kunnen maken voor een bezoekje aan de stad.

Waar Deventer een boekenmarkt door het hele centrum heeft zou Schiedam dit kunnen doen met een platenmarkt op Broersveld en Hoogstraat met extra focus op de eigen winkels.

https://schiedam24.nl/nl/nieuws/winkelen/wordt-schiedam-met-time-machine-music-039platenstad039/20965

https://www.ad.nl/waterweg/ene-na-de-andere-platenzaak-opent-deuren-in-schiedam-mensen-willen-authentiek-geluid~a6fc704f/

https://www.ad.nl/schiedam/coen-is-eigenaar-van-de-nieuwste-platenzaak-in-schiedam-ik-richt-me-op-elektronische-muziek~ac54deeb/

https://indebuurt.nl/schiedam/winkelen/6-x~128939/

Plaats een reactie