Allemaal ververend nieuws


Ja, ververend als variant op vervelend. Vanzelfsprekend verwijzend naar onze ex-burgemeester Wilma Verver. Ververend staat voor naar, onbehoorlijk en soms met mogelijk een luchtje van belangenverstrengeling.

Zo stond vandaag in het Nieuwe Stadsblad dat mevrouw Wilma Verver uit is op eerherstel. In een interview in Trouw zegt ze ,,Ik heb de stad alleen maar vooruit geholpen’’ en ,,Ik heb mezelf niet verrijkt, alleen maar Schiedam geholpen.’’ om verderop haar voormalig collega’s en werknemers en zelfs de burgers van Schiedam aan te vallen “Collega’s hadden haar namelijk jaren geleden al gewaarschuwd dat Schiedam een moeilijke stad was met negatieve burgers. ”  Wilma, als je er zo over dacht was dan lekker in Voorschoten gebleven of waren ze je daar misschien ook al zat ?

In het vervolgartikel verderop in het Nieuwe Stadblad gaat ze nog even verder om zich vervolgens opeens volledig belachelijk te maken : “Haar toekomst is onzeker, zegt ze. Voorlopig heeft zij nog wachtgeld …” Hallo !!! Als ik zelf mijn baan opzeg krijg ik geen wachtgeld maar alleen maar een uitkering.  Beste mevrouw Verver, u heeft Schiedam inderdaad zoals u zelf claimt op de kaart gezet maar dan wel op dezelfde manier als Wik H., namelijk negatief.

Deze Wik H. die na vele jaren en een gerechtelijke dwaling uiteindelijk veroordeeld werd voor de Schiedammer Parkmoord was ook op een ververende manier in het nieuws.  Hij wil namelijk in plaats van eerst zijn verdiende straf volledig uit te zitten vervroegd aan zijn TBS  beginnen.  Gelukkig wijst Staatssecretaris Teeven de overplaatsing van H. naar een tbs-kliniek af, omdat het volgens hem geen recht doet aan het leed van de slachtoffers en nabestaanden.

Helaas gaat deze zelfde Staatssecretaris Teeven vandaag ook ververend bezig. Terwijl vrijwel heel Nederland inclusief de politiek, de consumentenbond en vele rechtstreeks belanghebbenden met uitzondering van de distributiebranche tegen een downloadverbod is wil hij dit in aangepast vorm toch proberen door te drukken.  Dit terwijl er van allerlei kanten goede alternatieve verdienmodellen voor de echte rechthebbenden zijn aangedragen.

Daarom als afsluiter even een filmpje waarin diverse artiesten hun standpunt duidelijk maken.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s