Even de muzikale buit doornemen.


Gisteren heb ik voor het eert sinds een tijd weer even rondgeneusd op UseNet en de nodige muziek aan de collectie toegevoegd. Vandaag is het dus tijd om de buit te beluisteren en meteen maar even te bespreken.

Om te beginnen is daar het dubbelalbum Beyond the Sun van Chris Isaak waarop hij zoals de naam al doet vermoeden een groot aantal Sun klassiekers van o.a. Elvis, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en Carl Perkins laat horen.

Voor de liefhebber van Country & Western en Rock ‘n’ Roll een feest der herkenning terwijl Chris zich nergens laat verleiden zijn grote voorbeelden te imiteren.  Zo zingt hij Ring of Fire van Johnny Cash met zijn bekende Roy Orbison snik en dat klint nog lekker ook.

Wanneer Chris een nummer van the King zingt valt pas op hoe dicht zijn stem bij die van de jonge Elvis in de buurt komt. Gelukkig hebben de meeste van deze nummers een net iets afwijkend arrangement meegekregen waardoor hij er ook hier weer in slaagt de nummers op een geheel eigen manier te brengen en wordt voorkomen dat je Chris zou kunnen beschuldigen van imiteren.

Sterk is ook dat er iets minder bekende Sun nummers als Miss Pearl van Jimmy Wages , Lovely Loretta van Gene Vincent of Everybody’s in the Mood van Howlin’Wolf en zelfs eigen tracks geheel in de stijl van early Sun op het album staan. Zo had Live it Up makkelijk een nummer van Elvis of Carl Perkins kunnen zijn.

Het duurt tot track twee van de Deluxe Edition voor je kan horen hoe Chris omgaat met een nummer van de man waarmee hij zo veel wordt vergeleken, namelijk Oh Pretty Woman van Roy Orbison.  Ook hier laat hij weer duidelijk horen dat het echt zijn eigen manier van zingen is terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de gelijkenis met de stem van Roy.

Your True Love van Carl Perkins doet in de versie van Chris in eerste instantie nog het meest denken aan de ook niet onverdienstelijke uitvoering uitvoering van Shakin’ Stevens.

De Deluxe Edition wordt afgesloten met That Lucky Old Sun van crooner Dean Martin.

Al met al een heerlijk dubbelalbum dat je wanneer je de vinyl versie hebt gekocht ouderwets grijs zult draaien.

Beyond The Sun (Standard)
1. Ring of Fire
2. Trying To Get To You
3. I Forgot To Remember To Forget
4. Great Balls of Fire
5. Can’t Help Falling In Love
6. Dixie Fried
7. How’s The World Treating You
8. It’s Now or Never
9. Miss Pearl
10. Live It Up
11. I Walk The Line
12. So Long I’m Gone
13. She’s Not You
14. My Happiness
Beyond The Sun (Deluxe Edition)
1. My Baby Left Me
2. Oh, Pretty Woman
3. Doin’ The Best I Can
4. Your True Love
5. Crazy Arms
6. Lovely Loretta
7. Everybody’s In The Mood
8. I’m Gonna Sit Right Down and Cry
9. Love Me
10. Doncha’ Think It’s Time
11. That Lucky Old Sun

Lees ook : Chris Isaak Pays Tribute To Sun Studio’s Golden Years

Een ander album dat de moeite van het bespreken waard is : Own the Night van Lady Antebellum.

Na de doorbraak met het nummer Need you Now wist opeens iedereen van het bestaan van deze Country band af. Helaas werden sommige nummers aangepast voor de Europese markt door links en rechts de steel guitar weg te halen maar toch was er na Garth Brooks weer een act die het jonge publiek kennis liet maken met Country Music.

Met We Own the Night dat begint met het gelijknamige nummer gaat Lady Antebellum op dezelfde weg verder. Lekker toegankelijke muziek die het midden houdt tussen Country en Pop. Vooral deze titeltrack zou ook best wel weer een Europese hit op kunnen leveren.

Opvallend is dat juist in het aan rock grenzende uptempo nummer opeens plaats is voor de steel guitar terwijl deze naar mijn mening toch echt het best tot zijn recht komt in de betere country ballads. Zo had ik bijvoorbeeld graag in Cold as Stone of in Somewhere Love Remains zo’n lekker meehuilende steel guitar willen horen maar dat zal wel een kwestie van smaak zijn.

Love I’ve found in You is een nummer dat vooral bij de liefhebbers van line dance in de smaak zal vallen met zijn overduidelijke dans beat.  Ook de violl in dit nummer klinkt erg lekker.

De versie van het album die ik nu afluister sluit om het feest compleet te maken af met een acoustische versie van Need you Now.

Helaas is het album iets te veel pop voor de country liefhebber en te veel country voor de gemiddelde luisteraar waardoor het in Europa nooit het succes zal waorden dat het in America is.

Own The Night

Track Listing:
1. We Owned The Night
2. Just A Kiss
3. Dancin’ Away With My Heart
4. Friday Night
5. When You Were Mine
6. Cold As Stone
7. Singing Me Home
8. Wanted You More
9. As You Turn Away
10. The Love I’ve Found In You
11. Somewhere Love Remains
12. The Heart Of The World

If you like the music visit a concert or buy the albums straight from the artists sites.
Sponsor the artists, not the record industry.
De computer staat nu te stampen voor een indrukwekkende Brian Setzer collectie.
De bespreking daarvan volgt later.
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Muziek, Privé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s