RTV Rijnmond : Schiedamse politiek verrast door opstappen Verver


RTV Rijnmond. 15 juni 2011

De Schiedamse politiek is verrast door het ontslag van burgemeester Wilma Verver. Dit maakten de fractievoorzitters woensdagavond bekend na een gesprek met Commissaris van de Koningin Jan Fransen.

Verver heeft woensdag haar ontslag ingediend vanwege aanhoudende negatieve publiciteit, bedreigingen en intimidatie. Jan Franssen noemde de situatie slecht voor het imago van de stad. De fractievoorzitters willen het onderzoek naar de burgemeester van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten afwachten, voordat ze een verder oordeel over haar vellen.

Lees verder op RTV Rijnmond

Loco-burgemeester M. Siljee: “Wilma Verver heeft in de afgelopen jaren voor de stad Schiedam veel belangrijke ontwikkelingen in gang gezet en gerealiseerd.”

Beste Menno, wat heeft mevrouw V. dan wel voor positiefs bereikt ?

Ok, na jaren lobbywerk van Scheeres mocht zij Sinterklaas verwelkomen. (pronken met andermans veren heet dat).
Is de leegstand in de binnenstad al teruggelopen ? Hoe zat het ook alweer met de criminaliteitscijfers en het gevoel van (on)veiligheid in Schiedam ?

Wilma V. heeft Schiedam wel regelmatig in het nieuws gekregen (en dan laten we de recente berichten over vermeend machtsmisbruik even achterwege):

  • Vuurwerkverbod
  • Verbod op kraamenclave
  • Verbod hoerenbal
  • Verbod SM-kerststal
  • Verbod (besloten) SM feest in kelder

Ik wil trots kunnen zijn op mijn stad. Sinds het aantreden van Wilma V. lijkt Schiedam echter deel uit te maken van de bible belt en heb ik last van plaatsvervangende schaamte.  Schiedam mag dan een historische binnenstad hebben dat wil nog niet zeggen dat we ook moeten leven volgens regels uit vervlogen tijden.  Arno Bonte noemde Rotterdam vanwege het verbodbeleid van Aboutaleb ooit “Meppel aan de Maas”.  Sinds Wilma V. mag Schiedam dan best aanspraak maken op de titel “Staphorts aan de Schie”. Laten we blij zijn dat ze weg is uit onze mooie stad en proberen terug te keren naar de 21e eeuw.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Privé, Schiedam

Een Reactie op “RTV Rijnmond : Schiedamse politiek verrast door opstappen Verver

  1. Lees ik deze week dat burgemeesters sinds kort net als minister recht hebben op 80% wachtgeld in jaar 1 en daarna 70% van het salaris van ca € 8.000 per maand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s