Op naar het volgende seizoen.


Zo, het seizoen zit er voor Feyenoord weer op. Nog even en het geld voor de seizoenkaart 2011/2012 wordt alweer afgeschreven. Want zo gaat dat bij een Feyenoordsupporter in hart en nieren.

Ondanks alle ellende van het afgelopen seizoen en de leugens vanuit het Maasgebouw pomp je toch weer een paar honderd euro in je club om hen die na de zomervakantie de clubkleuren mogen vertegenwoordigen weer te kunnen zien spelen.

Op weg naar De Kuip wilde ik vandaag voor het eerst eens luisteren naar de uitzending van MegaStad FM. Groot was mijn verbazing dat er voorafgaand aan de wedstrijd gewoon een of ander programma met dance classics was en er totaal geen aandacht aan de wedstrijd besteed werd. Na afloop was het al niet veel beter. In plaats van gesprekken met trainer en spelers mocht Joop Hiele de wedstrijd analyseren. Als ik dan op Lunatic News lees dat dit voorkomen had kunnen worden vraag ik me weer af of wij als supporter wel meetellen. Spontaan zeiden mijn broer en ik tegen elkaar dat wij dan als supporters maar geld bij elkaar moesten leggen (desnoods via de FSV of een stichting uitzendrechten Feyenoord) om zo volledige zeggenschap te krijgen over de uitzendrechten voor de radio. Als een injectie van € 20.000 vanuit de FSV al van belang had kunnen zijn dan moeten wij als supporters onder elkaar in staat zijn een bedrag bij elkaar te brengen waarmee we die rechten voor de komende tien jaar veilig kunnen stellen. En ik weet wel wie het van mij dan mag gaan doen … (zie poll hieronder).

De laatste tijd worden we als Feyenoord supporter via Lunatic News op de hoogte gesteld van de activiteiten en bevindingen van de Varkenoord Groep. Onvoorstelbaar, je zou het bijna Feyenoord-leaks gaan noemen. (zie kader onderaan) Hierbij zat ook het een en ander over het conflict tussen Feyenoord en RTV Rijnmond waardoor de uitzendrechten nu bij MegaStad FM Liggen.

Natuurlijk hadden de meesten van ons altijd al het vermoeden dat het Maasgebouw gevuld was met een stel incapabele zakkenvullers maar dat het nu ook met schrikbarende feiten onderbouwd wordt doet toch pijn.
Dat Cijfertovenaar Onno Jacobs (door Lex Kroon steevast Casio Onno genoemd naar de populaire schoolcalculator ) het presteerde om de toename van het negatief eigen vermogen met ruim 30 miljoen te bagatelliseren is tekenend voor de minachting van het bestuur richting de supporters. Dat deze man mag blijven zitten is al helemaal verbazingwekkend. Ik raad iedereen aan de site van Lunatic News te bezoeken en de stukken van de Varkenoord Groep te lezen en zelf een conclusie te trekken.

Vorige week ook zo’n staaltje van onkunde. Het Feyenoord Magazine viel in de bus met daarin een stuk over het Fancoachproject. In dit stuk kwamen twee supporters aan het woord die waren opgepakt voor het afsteken van vuurwerk. Zij vertelden dat zij door dit project waren in gaan zien hoe fout ze waren geweest en hoe blij ze waren met het project. Wat zet je dan als club bij zo’n artikel ? Natuurlijk een sfeerfoto van datzelfde vuurwerk. Ik hoop dat de twee supporters extra strafvermindering hebben gekregen voor hun medewerking aan deze misselijkmakende propaganda voor het zelf straffen van fans. Overigens heeft dit artikel schijnbaar weinig indruk gemaakt op degene die vandaag het vuurwerk gooide dat een fan uit vak X knap zwaar verwondde.

Maar goed, het is weer gebeurd voor dit seizoen. Geen play-offs, dus de spelers kunnen met vakantie en wij hoeven niet nog langer te lijden. Feyenoord heeft hierdoor bovendien het eerste miljoen (40.000 x gemiddeld € 25) voor volgend seizoen al binnen doordat er wel gratis toegang tot de eerste Europese wedstrijd in de prijs van de seizoenkaart verwerkt zit maar deze wedstrijd nu niet gespeeld hoeft te worden.  Nu alleen nog afwachten wat er gaat gebeuren met de Open Dag en de Openingswedstijd en dan gewoon “op naar het volgende seizoen”

 Feyenoord nieuws13 meiVarkenoordgroep, hoor en wederhoor stukken

Zoals in eerdere publicaties gemeld heeft er op 14 april jl een gesprek plaatsgevonden tussen de Varkenoordgroep en een delegatie van de club, waarin zowel directie, Raad van Commissarissen als de Vrienden van Feyenoord vertegenwoordigd waren.

Dit eerste gesprek na het staken van het overleg in januari 2011 vond plaats op initiatief van de Varkenoordgroep. Alvorens naar buiten te treden wilde de Varkenoordgroep namelijk eerst keurig hoor en wederhoor toepassen. Leidraad bij dit gesprek was de brief, zoals onderstaand afgedrukt. De inhoudelijke onderbouwing en uitwerking van tal van documenten, e-mails, gesprekken, enzovoort was opgenomen in links naar bijlagen, zie hiervoor de vetgedrukte woorden in de brief. De delegatie van Feyenoord gaf aan dat zowel in de brief als in de bijlagen vele waarheden, maar ook enkele onjuistheden stonden. Met name om deze onjuistheden te bespreken, werd tegen het einde van het gesprek afgesproken snel voor een vervolggesprek bijeen te komen. Waarom dit gesprek er nooit is gekomen staat in de delen van ‘Feyenoord: Hoor en wederhoor te lezen. Tevens te lezen: (ingezonden-) stukken die door de Varkenoordgroep zijn gepubliceerd.

Met vriendelijke groet,

De Varkenoordgroep

Hoor en Wederhoor:  Deel I  –  Deel II  –  Deel III 

ClubbelangAfhandeling veilingshirts – Gegokt en verloren I – Clubgevoel – Gegokt en verloren I en IIGegokt en verloren IVGegokt en Verloren V – Brevet van onvermogen – Nieuwe bezems – Directie belangrijker dan supporters – Toekomst club niet op het spel? – Waar blijft de SSF

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Feyenoord, Privé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s