A Rock ‘n’ Roll Evening


Wat doe je wanneer je als muziekliefhebber een avondje alleen thuis bent behalve TV kijken ?

Juist, even rondneuzen op SpotNet of er nog iets leuks te vinden is.

Het lijkt wel of er op het internet een kleine Rock ‘n’Roll Revival aan de gang is.
Behalve heel veel werk van Elvis Presley en andere klassiekers als Buddy Holly en Roy Orbison kwam ik ookwat andere interessante albums tegen.

Om te beginnen even een klein raadseltje . Wat krijg je wanneer een van de beste Rockabilly en Swing artiesten van het moment een keer niet zingt maar alleen zijn gitaar gebruikt ? …

Antwoord : een waanzinnige mix van het geluid van o.a. Duane Eddy, Hank B. Marvin, Chet Atkins en Les Paul komend uit de gitaar van Brian Setzer op zijn album Setzer goes instru-MENTAL.

Waar Brian met dit album de kans had kunnen grijpen om te laten  horen waartoe hij allemaal in staat is (wat de fans allemaal weten van zijn live solo’s) heeft hij zich ingehouden en gewoon een heerlijk instrumentaal rockabilly album afgeleverd.

Het is eigenlijk jammer dat je tijdens het luisteren weet dat het hier om de Stray Cats zanger gaat want bij classics als Blue Moon of Kentucky en Be Bop A Lula zit je stiekem toch te wachten tot hij gaat zingen.

Al met al een heerlijk album met een goede mix van rustige en up tempo nummers.

Het volgend wat ik tegenkwam was het tweede album van The Baseballs. De Duitse band die moderne pop songs met een rockabilly sausje overgiet op zo’n manier dat je bijna vergeet dat het nummer oorspronkelijk niet zo bedoeld was.  Sommige critici en fans van “echte” rockabilly vinden het te makkelijk maar als liefhebber van country,  rock ‘n’roll en rockabilly kan ik dit gewoon met geen mogelijkheid slecht noemen.  Stars ‘n’ Stripes is gewoon lekker om naar te luisteren en (eventueel) op te dansen en volgens mij is dat waar het bij muziek uiteindelijk toch om gaat.

Als laatste  kwam ik een wat ouder album The Main Language van René Shuman uit 1988 tegen.

Dit was de opvolger van zijn debuutalbum na zijn  optreden in The Soundmixshow en haalt het eerlijk gezegd niet bij dat album.  Misschien ook omdat je van iemand die doorbrak als Elvis imitator gewoon recht toe recht aan rock ’n ‘ roll verwacht en je er niet op rekent dat hij al op zijn tweede album de fout maakt die zijn  grote voorbeeld pas in de films na zijn militaire dienst maakte, namelijk het loslaten van de mzueik die hem groot maakte.

Gelukkig heeft René inmiddels Angel Eye ontmoet een heeft hij samen met haar als The Dream zijn muzikale roots weer helemaal herontdekt.

Support the Artists, not the Industry !

(GrabIt is nu bezig met Caro Emerald Live in HMH. Recensie volgt)
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Muziek, Privé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s