Hallmark Virus weer actief


De feestdagen komen er aan en dus gaan mensen elkaar weer e-cards sturen.

Ook op mijn werk ontvingen we een mail dat er een Hallmark kaart klaar zou staan.

Op zich al vreemd , want wie zou er nu een kaart naar dat adres sturen ?

Bovendien ging er direct een belletje rinkelen dat er eerder ook een virus was geweest dat zich voordeed als een Hallmark e-card.

Vertrouwend op de veiligheid van Firefox en mijn virusscanner heb ik toch de link aangeklikt met het volgende resultaat.

Direct kwam er een melding van de virusscanner dat het hier om malware ging en dat het bestand in quarantaine gezet en verwijderd zou worden.

Let dus op wanneer je een mail over een  e-card krijgt die er uitziet als bovenstaand screenshot.

Zorg dat je virusscanner up to date is , open geen .exe bestanden en zorg er voor dat je browser dit ook niet zelf kan doen.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Algemeen, Computers en internet, Privé, Zakelijk

3 Reacties op “Hallmark Virus weer actief

 1. Update :
  Hallmark Nederland heeft hierover op 4 oktober het volgende persbericht uitgegeven.

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 04 oktober 2010 – Het is onmogelijk om een virus te krijgen van een echte Hallmark e-card. Hallmark e-cards worden namelijk niet gedownload.

  Net als vele andere grote mailverzenders hebben wij echter eens in de zoveel tijd te maken met malafide partijen die zich voordoen als Hallmark om op deze wijze bijvoorbeeld een virus te verspreiden. Wij vinden dit uiteraard onacceptabel en onze juridische afdeling doet er alles aan dergelijke praktijken hard aan te pakken.

  Op deze pagina vindt u informatie over dit onderwerp:

  * Wat doet Hallmark om misbruik te voorkomen?
  * Hoe herkent u een echte Hallmark e-card?
  * Algemene tips om uw computer virusvrij te houden

  Wat doet Hallmark om misbruik te voorkomen?

  * Hallmark e-cards worden niet gedownload, waardoor het feitelijk onmogelijk is om een virus te krijgen van een echte Hallmark e-card.
  * Hallmark werkt samen met Microsoft en alle gerenommeerde anti-virus softwareleveranciers om de bij ons bekende virussen in de meest recente versies van hun anti-virus software te laten opnemen.
  * Wij nemen direct contact op met de internetproviders van de verspreiders van spam en virussen, zodat deze partijen maatregelen kunnen treffen.
  * Wij doen aangifte van misbruik en ondernemen waar mogelijk juridische stappen.

  Hoe herkent u een echte Hallmark e-card?

  * Controleer of de link in de e-mail naar uw e-card begint met een echt webadres (zoals http://www.hallmark.nl) en niet met een nummer.
  * Echte Hallmark e-cards bevatten geen bijlagen. Bevat de e-mail bijlagen (zoals exe of zip bestanden), open deze dan niet.
  * Echte Hallmark e-cards bevatten de naam van de verzender. Is er sprake van vage bewoordingen, zoals ‘u ontving een e-card van een vriend’, open deze dan niet.

  Tips om uw computer virusvrij te houden:

  * Zorg dat u regelmatig de meest recente versies van gerenommeerde anti-virus software op uw computer installeert. Deze software herkent de laatst bekende varianten van virussen en maakt deze onschadelijk.
  * Open geen e-mail van onbekende afzenders.
  * Open geen e-mail, die u herkent als spam. Bij veel mailproviders kan eenvoudig melding worden gemaakt van spam door op de daarvoor bedoelde button te klikken.
  * Open geen onaangekondigde en onverwachte bijlagen in een e-mail. Zelfs niet als deze van een bekende of betrouwbare afzender zijn. Vertrouwt u de bijlage niet, neem dan eerst telefonisch contact op met de verzender.

  (met dank aan Ulco Dielemans voor de tip n.a.v. mijn waarschuwing)

 2. patty van zonderen

  Ja, lekker zeg De Goede….stuur ik vroeg een kaartje krijg ik te horen dat ik een virus ben. Zal nog eens iets aardigs doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s