Maak bezwaar tegen hoge WOZ-waarde


Consumentenbond 25 oktober 2010

Woningeigenaren moeten ieder jaar kritisch kijken naar de WOZ-waarde (wet onroerende zaken) van hun woning en zo nodig bezwaar maken.

Dit adviseert de Consumentenbond naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad. Door deze uitspraak moeten gemeenten alle bezwaarschriften van consumenten beoordelen.

De Hoge Raad trekt een streep door de regel dat gemeenten met het vaststellen van de WOZ-waarde een bepaald percentage mogen afwijken van de werkelijke woningwaarde. Dit betekent voor consumenten dat gemeenten hun bezwaar altijd in behandeling moeten nemen en een bezwaarschrift niet zomaar kunnen afwijzen. De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van diverse belastingen (onroerende zakenbelasting, hoogte hypotheekrenteaftrek, waterschapsbelasting).

Grip op geldzaken

Op de site van de Consumentenbond staat hoe consumenten bezwaar kunnen maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Voor leden is er een voorbeeldbrief te downloaden. Hiermee zet de Consumentenbond zich in om dit soort ingewikkelde financiële zaken begrijpelijker en makkelijker te maken. Zo krijgen consumenten meer grip op hun geldzaken.

Lees ook:

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s