Van net te laat naar net te vroeg


Vorig jaar hebben wij kunststof kozijnen besteld voor een bedrag van ca € 20.000. Dit viel toen onder de regeling verlaging BTW tarief waarmee de overheid investeringen ten behoeve van isolatie wilde stimuleren.  Op dat moment was al bekend dat de regeling zou komen te vervallen maar nog niet precies per wanneer.  Doordat het oversluiten van de hypotheek in verband met deze investering niet geheel vlekkeloos (understatement) verliep zullen de werkzaamheden uiteindelijk pas op 6 september a.s. gaan beginnen.  In de tussentijd is bekend geworden dat het aanbrengen van ramen, deuren en kozijnen per 1 januari 2010 niet meer onder de regeling zouden vallen tenzij de verplichting was aangegaan voor die datum en de werkzaamheden zouden zijn opgeleverd voor 31 maart 2010. Dit betekende dus voor ons een BTW strop van ca € 1.000.

duurzaamthuis.nl

Tot mijn grote verbazing lees ik vandaag dat er per 1 oktober 2010 een nieuwe regeling gaat gelden waarbij de BTW op verbouwingen tijdelijk verlaagd wordt naar 6% als maatregel om de bouwsector een impuls te geven.  Op dat moment zijn de kozijnen en deuren bij ons als het goed is opgeleverd en grijpen wij dus opnieuw mis tenzij er vertraging zou zijn waardoor de definitieve oplevering pas na 1 oktober 2010 zou zijn.  Vreemd genoeg vallen in dat geval ALLE werkzaamheden weer wel onder de nieuwe regeling.

Misschien een suggestie voor onze regering om dit soort zaken standaard onder het lage BTW tarief te plaatsen ?

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Algemeen

2 Reacties op “Van net te laat naar net te vroeg

  1. Reinout van der Heijden

    Als u ervoor zorgt dat de klus wordt opgeleverd op of na 1 oktober, dan kunt u gewoon profiteren van het lage BTW-tarief over het arbeidsloon. Zie de volgende link, vraag 4:
    http://www.minfin.nl/Actueel/Nieuwsberichten/2010/08/Verlaagde_btw_tarief_onderhoud_woningen

    • Bedankt voor het advies . Die had ik inderdaad ook al gezien. Dat wordt dus een kwestie van een van de ramen of deuren (op papier) later laten monteren of de eindoplevering uit laten stellen.
      Ik vermoed ook dat ik daarin niet de enige zal zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s