Kaartje halen voor de Bekerfinale ? Nee; balen !


Eindelijk was het weer eens zover. Feyenoord en Ajax kwamen allebei door de halve finale van het toernooi van de KNVB beker en dus is de droomfinale een feit.

Helaas hebben we te maken met een sanctie in verband met ongeregeldheden (lees spreekkoren) waardoor beide clubs in principe de duels zonder uitpubliek zouden moeten afwerken.

Gelukkig zag zelfs burgemeester Aboetaleb in dat dat in dit geval niet houdbaar zou zijn en kreeg Ajax van hem toestemming om 10.000 supporters mee te nemen.
Dit was voor de KNVB echter aanleiding om dan ook meteen maar alsnog de standaardverdeling van de kaarten waarbij beide finalisten evenveel kaarten toegewezen krijgen door te voeren waardoor wij als Feyenoord aanhang in plaats van de gebruikelijke 15.000 kaarten opeens nog maar 10.000 kaarten kregen. Dit terwijl wanneer onze geliefde burgemeester met 020 achtergrond zijn poot stijf / zijn rug recht had gehouden wij naar alle waarschijnlijkheid alle beschikbare kaarten zouden hebben gekregen (ik kan me tenminste niet voorstellen dat de KNVB de finale helemaal zonder aanhang had willen laten spelen).

Nu begon het grote afwachten. Hoe zou Feyenoord de kaartverkoop gaan regelen ? Welke supporters zouden er voorrang krijgen ?
Het meest voor de hand liggende maar niet altijd meest rechtvaardige  antwoord zou zijn dat de houders van de uitkaarten voorrang zouden krijgen terwijl het hier absoluut niet om een uitwedstrijd maar om een thuiswedstrijd gaat.
Een andere mogelijkheid zou zijn dat alle Legioenleden , of anders in ieder geval de legioenleden met een seizoenkaart het eerste recht op een kaartje zouden krijgen geheel conform de voorwaarden / beloften van het lidmaatschap. Bovendien zou dit dan de eerste en tevens laatste keer zijn dat vrijwillige leden met een SCC dit voordeel zouden krijgen omdat volgend jaar automatisch ieder SCC houder ongevraagd lid van Legioen is.
De laatste mogelijkheid zou zijn dat iedereen die alle voorgaande wedstrijden voor de KNVB beker een kaartje op zijn (S)CC gekocht heeft voorrang zou krijgen waarbij dan de mensen die tevens de uitwedstrijden tegen o.a. FC Hobbelzak bezochten hebben eventueel extra voorrang zouden krijgen op de mensen die uitsluitend alle thuiswedstrijden bezocht hebben.
Zelfs met een combinatie van deze drie opties zouden waarschijnlijk nog altijd niet alle beschikbare kaarten weg zijn en zouden er kaarten overblijven voor de andere fans. Helaas was dit te veel denkwerk voor ons bestuur en werd weer eens teruggegrepen op het belonen van de uitkaarthouders.
Waarom die voorrang zo belangrijk is zal straks duidelijk worden.

Woensdag begon dus de kaartverkoop voor de lucky few en zondag mochten de overige fans een poging wagen een kaartje te bemachtigen.
Omdat wij allebei een caravan in Epe hebben staan en in het verleden al enkele malen gebleken is dat het daar aanzienlijk rustiger is bij de verkooppunten besloten mijn broer en ik ook dit keer weer daar in de buurt ons geluk te beproeven. Voorheen gingen we altijd naar Sigarenmagazijn Boxem aan de stationsstraat in Epe zelf maar omdat de KNVB en Ticketbox  in al hun wijsheid ooit hebben besloten de kaartverkoop uitsluitend nog via Primera te regelen was dat geen optie meer.

Zaterdagochtend gingen we dus maar om 7 uur naar de Primera in Heerde waar tot onze verbazing gewoon een briefje op de deur hing dat er al enkele seizoenkaarten achter de kassa lagen. Op naar het volgende dorp dan maar. Aangekomen in Wapenveld stonden er een kleine 10 man voor de deur. Aangezien er een kans bestond dat die allemaal meer dan 1 kaart bij zich zouden hebben besloten we door te rijden naar Hattem. Hoewel de Primera daar midden in de dorpskern zit konden we toch voor de deur komen waar nog een fan stond te wachten. Die wist ons te vertellen dat hij de vorige dag zijn SCC al had ingeleverd en dat er toen ook daar al negen achter de kassa lagen.  Zelfs bij zijn vriendin die in het onmogelijk kleine gat Wijhe stond stonden inmiddels al vijf man. helaas wisten wij niet of rond die tijd het pontje vanaf Olst al ging dus daarheen rijden was geen optie.  Omdat er in Heerde geen aantal op het briefje stond besloten  we toch maar daar weer heen te gaan (wat een vergissing achteraf). Inmiddels was het half acht geweest en was de Primera open en kregen we doodleuk te horen “Er zijn nog twintig wachtenden voor u; ik heb gisteren al mensen weggestuurd die voor de deur wilden gaan liggen”. Dat wij hem er op wezen dat dit helemaal niet was toegestaan deed hem helemaal niets. De tijd begon inmiddels te dringen en dus gingen we toch maar naar Wapenveld waar de Primera inmiddels ook open was.  Daar kregen we te horen dat er ook bij hem vooraf negen kaarten waren ingeleverd en dat de groep voor de deur ook nog eens zeven kaarten had. Snel legde ik onze kaarten op de toonbank met de mededeling “dan is nu je tweede run vol” . En nu maar wachten op de klok van negen uur.

Toen de computer aan ging kwam de volgende verrassing die je niet merkt wanneer je maar een of twee kaartjes gaat halen. Het systeem met de barcodes werkt veel slechter dan het oude systeem met de magneetstrip. De barcodelezer moet precies goed gehouden worden wil hij de kaart scannen (waarbij het ook niet echt helpt als de verkoper zijn zenuwen niet in bedwang heeft)  terwijl iedere …. voorheen in staat was de magneetstrip snel en goed door het apparaat te halen. Dat dit voor mij een vervelend gevolg zou hebben wist ik op dat moment nog niet. Uiteindelijk had de verkoper de slag een beetje te pakken en werd de eerste run ingelezen en de kaarten geprint. Helaas hadden wij op dat moment niet in de gaten dat er bij de eerste run een van de seizoenkaarten niet goed gescand was. Hierdoor waren  er maar 8 kaarten geprint en werd deze seizoenkaart bovenop run 2 gelegd hetgeen uiteindelijk betekende dat ik niet langer nummer 9 van run 2 maar als enige in een vergeefse poging voor een derde run terecht zou komen. Dit terwijl er van heel de eerste run slechts 1 persoon de moeite had genomen om ook bijtijds zijn nest uit te komen om zijn kaartje op te halen. Hoe laat de rest van run 1 of de twintig personen van Heerde zijn opgestaan wil ik liever niet weten. De enige troost was dat mijn broer en de overige fans (waarvan een deel op de gok vanuit Rotterdam naar Gelderland was gereden) ondanks de blijdschap dat zij wel een kaartje hadden met mij mee baalden over hetgeen er gebeurd was. Ik zou normaal gesproken immers gewoon net als zij een kaartje hebben gehad.

Tenzij er een klein wondertje gebeurt zal ik dus voor het eerst in de ruim 25 jaar dat ik naar Feyenoord ga een bekerfinale op TV bekijken. Ondanks dat wens ik de jongens die in Hattem voor de deur stonden en zeker de zeven toffe gasten in Wapenveld een hele fijne wedstrijd en vertrouw ik er op dat mijn broer als alles meezit zal feesten voor twee.

Wel hoop ik dat de KNVB en Ticketbox tot inkeer komen en de kaartverkoop teruggeven aan de verkooppunten van de Staatsloterij zodat de oude sanctie van het intrekken van de vergunning voor de verkoop van staatsloten bij het met voorrang behandelen van vooraf ingeleverde kaarten weer ingevoerd kan worden. Tevens kunnen we dan gewoon weer ouderwets naar Boxem waar het altijd gezellig was en die de kaarten van de aanwezige fans netjes op volgorde verwerkte en pas daarna probeerde ook nog kaarten van zijn stapeltje in te lezen.

Ook hoop ik dat Feyenoord ooit gaat beseffen dat niet alleen  bezoekers van uitwedstrijden fanatieke fans zijn maar dat ook mensen die al ruim 25 jaar vrijwel iedere thuiswedstrijd inclusief beker- en Europese wedstrijden bezoeken zo langzamerhand wel eens recht op voorrang zouden mogen krijgen.

Over onze vanuit het andere kamp geïmporteerde burgemeester en zin een-tweetje met de door ons geliefde KNVB om de finale naar een ander locatie te verhuizen zal ik verder niets zeggen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Feyenoord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s