PSV – Feyenoord of “wat een leuke verrassing had moeten zijn”


Zondagochted kwart over negen. Ik ben half wakker en maak me klaar voor een rustige dagje in de zon als de telefoon gaat. Het is mijn zwager met de vraag of ik wat te doen heb. Dat heb ik niet en dus vraagt hij of ik vrouw en kids bij hem wil brengen want hij heeft twee kaartjes voor PSV-Feyenoord. Ik vertel mijn vrouw dat ze die dag bij haar zus zit, doe wat er nog gedaan moet worden en sta rond kwart voor elf voor zijn deur.

Na ongeveer anderhalf uur rijden we Eindhoven binnen en niet veel later zien we het Philips stadion. De auto parkeren we op nog geen 10 meter afstand. (later bleek dat we vlak bij de “fanatieke” PSV-aanhang stonden maar dat heeft totaal geen problemen opgeleverd).


Er is nog bijna niemand te zien en ook alle kraampjes etc. zijn nog dicht dus gaan we maar lopen op zoek naar ingang 6 voor “ons” vak GG.
Het is wel een vreemde gewaarwording dat je gewoon zonder hek langs het bouwwerk loopt. De verbazing wordt nog groter als even later Ronald Koeman zijn auto nog geen 10 meter links van ons parkeert om vervolgens voor ons langs te lopen en 10 meter rechts van ons de hoofdingang in te lopen.
no name Even later volgt een voor een de rest van de PSV selectieno name

Rond een uur of een gaan we maar naar binnen en na een broodje te hebben gehaald ontdekken we de eerste overeenkomst met de aRENa. We moeten tig trappen omhoog voordat we eindelijk in ons vak zijn. Direct daarna valt de tweede overeenkomst op : KLAPSTOELTJES !! Iedere keer als er iemand langs moet kan je die k** rugleuning weer rechtop zetten. En dan volgt overeenkomst drie: het uitzicht.
Vanaf onze stoeltjes heb je een redelijk zicht op het veld maar de hele tweede ring is verborgen achter de dakconstructie.
Wat een verschil met de Kuip waar je bijna ieder plekje in het stadion kan zien.
no name


Dan maar even naar voren lopen om toch even contact te maken met het uitvak. (later bleek uit een MMS bericht dat die net zo’n k*t zicht hadden.no name

Helaas was er geen voorwedstrijd en moesten we ons vermaken met het Bavaria logo ,de warming up en nog een paar Brabantse carnavalsartiesten die iets zongen wat op een clublied moest lijken. Dit terwijl een of andere *** in een leeuwepak een eigenaardig dansje deed. (om die persoon niet onnodig te beschadigen zijn daar geen foto’s van).

no nameno name

In de tussentijd was “ons” vak GG aardig volgelopen met veel PSV shirtjes en een paar neutraal geklede bezoekers die later net als wij opvallend bleven zitten toen Perez de eerste treffer maakte. Bij de 3-0 was er zelfs schuin achter ons een meisje met kameraadjsvlag die het even te zwaar kreeg en de tranen liet lopen (knap stukje opvoeding trouwens).

Hoewel ik het in De Kuip nooit doe besloten we nu in de 85e minuut dat het genoeg geweest was. De 4-0 van Koevermans en het eindsignaal hebben we gelukkig alleen maar gehoord.

Snel langs een grote groep feestende PSV fans (die vreemd genoeg ook al buiten bij de feesttent stonden en dus waarschijnlijk ook de laatste minuten gemist hadden) de auto ophalen en snel weer naar huis.

Het was een mooie dag maar hij had zoveel mooier kunnen zijn.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Feyenoord, Privé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s